Monday, August 31, 2009

Cuti @ Perak

Monday, August 31, 2009
Cuti merdeka kali ini aku plan utk blk ke hometown-ku... so, aku ambik bas utk balik ke manjung, perak pd hr rabu yg lepas.. but before that, aku nk ucapkan ribuan terima kasih kt batman yg sudi hantar aku walaupun dlm keadaan hujan yg teramat lebat.. bukan tu saje, malah beliau juga berbuka sekali dgn aku n beliau juga yg membawa aku g bazar ramadhan n solat terawih kt mitc... thanks again...
Bila dh ade kt prk, mcm2 plan dlm kepala aku yg ingin dijalankan.. first sekali aku nk buka pose bersama famili yg ku cintai.. nk rase masakkan ibu-ku... then, aku ade plan utk remaja 1d a.k.a 1d boyz iaitu majlis berbuka puase.. alhamdulillah, majlis ini telah berjaya dijalankan pd hr sabtu yg lalu... utk mengetaui ape yg berlaku pd majlis ini, silalah ke blog rasmi 1d boyz... antara aktiviti yg lain aku buat time cuti merdeka ni ialah tadarus Al-Quran tiap2 mlm selepas solat terawih, qiamullail pd hr sabtu n aku blk kampung kt taiping utk melawat n berbuka puase bersama opah...
Itu je aktiviti2 yg aku jalankn pd cuti merdeka ini... InsyaAllah isnin mlm aku akan pulang blk ke melaka...
wasalam, adios...

Sunday, August 30, 2009

Thank you Diaby

Sunday, August 30, 2009
Man Utd 2-1 Arsenal
Manchester United took all three points in the first ‘Top Four’ clash of the season after a hard-fought win against Arsenal at Old Trafford. 

Perhaps unsurprisingly, with Dimitar Berbatov, Michael Owen, Nicklas Bendtner and Eduardo all on the bench, the first half was a tight, tense affair with both sides playing at pace but unable to create many clear-cut chances.

After a solid start by the visitors it was the home side who had the first promising chance of the game.

Wayne Rooney flighted a delightful chip into Darren Fletcher in the box who chested the ball down before turning and volleying over Manuel Almunia’s bar.

Rooney then almost caught a glimpse of goal himself but Thomas Vermaelen did well to ensure he couldn’t get on the end of Patrice Evra’s cross.

Yet the Gunners’ slick passing and movement was becoming more incisive than the home side’s and mid-way through the first half they were presented with a good opportunity.

Robin van Persie twisting and turning looked odds on to score after making space for himself in the area, but his shot was blocked by Evra.

Minutes later and a corner to the visitors was only flapped at by Ben Foster and fell straight into Andrey Arshavin’s path.

The Russian opened his body and aimed for the top corner but, much to the relief of the home crowd, the ball flew fractionally wide.

Yet with five minutes to go before the break, Arshavin was to provide the breakthrough as Arsenal took the lead.

After being flattened by Darren Fletcher moments earlier in the box, the Russian dusted himself down, picked up possession and advanced on goal before hitting a sublime effort past Foster to silence Old Trafford.

The Red Devils attempted to respond but were looking toothless in attack and within two minutes of the restart they had their goalkeeper to thank for preventing them from going two goals down.

Arshavin again was the creator, tormenting John O’Shea down the left before crossing for Van Persie.

The Dutchman got in front of Wes Brown and looked set to tap home but was denied brilliantly by Foster’s feet.

Indeed the Gunners were looking by far the better side at the start of the second half but were rocked on the hour mark when United snatched an equaliser.

Giggs slid a pass through to Rooney and he took a touch to take the ball past Almunia who brought the England international down leaving referee Mike Dean to point straight to the spot.

Up stepped Rooney who calmly sent the Spanish stopper the wrong way to continue his fine goalscoring start to the season.

Spot On Rooney Scores Again

Suddenly, a tepid game caught fire with the challenges flying in and the tempo raised several notches.

Van Persie smashed a free kick against the United bar and seconds later the home side took the lead after a Giggs free kick was headed past his own goalkeeper by Abou Diaby.

The hosts were jubilant yet Diaby almost made instant amends, surging into the box leaving three United defenders in his wake, before scuffing a cross-shot fractionally wide.

In search of an equaliser Wenger sent on strikers Bendtner and Eduardo but the Gunners simply couldn’t restore their earlier attacking impetus despite five minutes of added time.

Indeed the best chance of the closing stages were wasted by Dimitar Berbatov and Nani on the break although Van Persie did have the ball in the net late on but the flag had already gone up for offside.

A chaotic ending to the game saw Wenger sent to the stands but ultimately United held on for an important win to disrupt the Gunners’ superb start to the season.

Sunday, August 23, 2009

United Roar

Sunday, August 23, 2009
Wigan 0-5 Man Utd
Manchester United travelled to Wigan Athletic hoping to bounce back from their midweek shock defeat to Burnley and put their season back on track.

With that in mind manager Sir Alex Ferguson made wholesale changes to his starting line-up with Michael Carrick left out, Michael Owen benched and Nemanja Vidic, Paul Scholes, Nani and Gary Neville all returning.

Yet Roberto Martinez was also hoping for a response from his team following their defeat to Wolverhampton Wanderers and handed new signing Mohamed Diame a start, only hours after joining the club.

The home side began the game brightly yet the first real chance of the opening minutes fell to the champions.

Maynor Figueroa was guilty of conceding possession, allowing Wayne Rooney and Dimitar Berbatov to combine to good effect.

The ball was then fed out to Nani who crossed for Darren Fletcher but his goal-bound shot was cleared off the line superbly by Titus Bramble.

Moments later and the visitors had another chance with Berbatov’s backheel being picked up by Paul Scholes but the United veteran fired his shot wastefully over the bar.

Wayne Rooney was also looking lively as he searched for his 100th United goal but the England international couldn’t beat Chris Kirkland in the home goal despite several openings.

Yet the visitors were not having it all their own way and Martinez’s men had chances of their own to open the scoring in the first half.

A super curling effort from Jason Koumas forced goalkeeper Ben Foster into a strong save whilst only a last-ditch tackle from Patrice Evra denied Hugo Rodallega clear sight of goal.

Chances continued to flow for both sides as the interval approached. First, Rooney was denied by Kirkland’s outstretched leg before Nemanja Vidic denied Charles N’Zogbia.

The second half began in much the same fashion with Rooney again going close but mis-hitting his volley before Paul Scharner flashed a header just wide of Foster’s post.

However, with almost an hour gone the deadlock was finally broken and it was little surprise to see Rooney finally notch up his century as a Red Devil.

Former Latic Antonio Valencia did the damage on his return, crossing from the right where the England international was on hand to head past Kirkland.

Ton Up – Rooney Makes It 100 Goals For United

Yet the home side were almost back in it within seconds of going behind. A cross from Koumas found Rodallega connecting well with the ball but a diving Foster just managed to tip his effort to safety.

A frantic couple of minutes then saw the home side’s agony compounded as the visitors doubled their lead.

Rooney and Scholes combined to good effect to feed Berbatov and the Bulgarian dinked the ball past Kirkland before poking home to add the second.

Martinez responded by throwing on Scott Sinclair for Koumas but there was to be no denying Ferguson’s men.

Valencia and Berbatov combined again to find Rooney whose shot from the left took a huge deflection off Mario Melchiot to beat Kirkland.

With the game all but safe Ferguson made a triple substitution sending on Owen, Darron Gibson and John O’Shea and with five minutes to go Owen got his name on the scoresheet with his first United goal.

Nani was the creator, rolling the ball to the substitute to clip over Kirkland and in off the post.

There was still time for more and Nani completed the rout with the fifth goal to seal a fine afternoon and the perfect reply to those doubting the champions following their midweek upset.

Saturday, August 22, 2009

1D Boyz

Saturday, August 22, 2009
Selamat Datang ke Laman Rasmi remaja-remaja
Fasa 1D, Seri Manjung
Selamat Membaca

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan

Friday, August 21, 2009
Selamat menyambut ketibaan bulan ramadhan yang mubarak.. semoga ibadah kita pada tahun ini adalah lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya.

Disertakan amalan-amalan yang boleh kita sama-sama amalkan sepanjang bulan ramadhan ini.

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan ' 'Ya Allah tolong abaikan puasa
umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak
3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah
Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu saya terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.

selamat berpuasa...




Thursday, August 20, 2009

Dissappointed Defeat

Thursday, August 20, 2009
Burnley 1-0 Man Utd

United suffered a first defeat of the season at Turf Moor following Robbie Blake’s stunning first-half volley and a momentous display from Burnley goalkeeper Brian Jensen.

The great Dane beat away everything Sir Alex’s men threw at him, including a Michael Carrick penalty as the Clarets held out for a famous victory following Blake’s glorious strike on 19 minutes.

NOTE: man utd lose one, liverpool also lose one... chelsea & spurs tops...

Tuesday, August 18, 2009

Nisfu Syaaban dan Ramadhan

Tuesday, August 18, 2009
SEKARANG kita sudah semakin hampir ke penghujung Syaaban dan semakin mendekati Ramadan al-Mubarak, alhamdulillah.

Sesudah kita meraikan Rejab dengan kelebihan Israk dan Mikrajnya, kita diberi peluang menghayati bulan Syaaban dengan segala kelebihannya seperti yang telah kita himbau di minggu lepas, terutamanya kelebihan malam nisfu Syaaban yang baru kita lalui.

Tidak beberapa hari lagi, kita akan, insya-Allah memasuki gerbang Ramadan yang penuh keberkatan dan keistimewaan termasuklah malam yang paling mulia, lailatul qadar. Semoga kita menemukannya pada tahun ini. Amin.

Jelas kelihatan bagaimana Rejab dan Syaaban dijadikan sebegitu rupa agar berperanan sebagai kelas persediaan untuk memasuki madrasah Ramadan termasuklah yang baru kita tempuhi iaitu malam nisfu Syaaban yang mana Rasulullah SAW amat menghargainya dan tidak melepaskan peluang menghidupkannya dengan munajat dan qiam.

Ada kalangan para ulama yang berpandangan bahawa malam nisfu Syaaban berkedudukan di tangga kedua sebagai malam yang paling mulia di sisi Tuhan selepas lailatul qadar. Bersungguh-sungguh menghidupkan malam nisfu Syaaban turut bermakna kita mencalonkan nama-nama kita untuk 'meminang' lailatul qadar.

Di antara kebesaran dan kehebatan sesuatu perkara ialah banyaknya nama dan gelaran baginya. Nisfu Syaaban turut memiliki ciri ini. Ia digelar oleh para pemuka ulama dari kalangan salaf dan khalaf dengan pelbagai nama yang mulia termasuklah Lailah al-Barakah (Malam Keberkatan), Lailah al-Ghufran (Malam Pengampunan) dan Lailah al-'Itq min al Nar (Malam Pembebasan Dari Api Neraka) Lailah al Baraah (Malam Pelepasan).

Semua nama ini bukanlah gelaran kosong kerana memang perkara-perkara inilah yang ditawarkan dan diburu pada malam tersebut.

Merayu bantuan

Nisfu Syaaban adalah antara sebaik-baik malam untuk kita bermesra, mengadu hal dan merayu bantuan dan pertolongan Tuhan. Maka sudah menjadi kebiasaan para solehin umat ini mengikut jejak langkah Penghulu mereka yang telah meninggalkan contoh yang agung dalam memuliakan malam yang penuh mustajab dan berkat ini.

Diriwayatkan oleh Abdur Razzaq ibn Humam daripada Ali ibn Abu Talib r.a daripada Nabi SAW bersabda: "Apabila tiba malam nisfu Syaaban, hendaklah kalian bangun pada malamnya (melakukan ibadat) dan berpuasa pada siangnya kerana Allah SWT menurunkan perintah-Nya pada malam tersebut mulai dari terbenamnya matahari. Lalu Allah berfirman, "Adakah terdapat di kalangan hamba-hambaKu yang memohon keampunan, maka akan Aku ampunkannya. Adakah terdapat di kalangan mereka yang memohon rezeki, maka akan Aku turunkan rezeki untuknya. Adakah di kalangan mereka orang yang ditimpa bala, maka akan Aku sejahterakannya. Adakah di kalangan mereka begini dan adakah di kalangan mereka begini sehinggalah menjelangnya fajar". (Dikeluarkan oleh Ibnu Majah di dalam Sunannya)

Dikeluarkan oleh Imam al-Dar al-Qutni dan Imam Ahmad dengan sanadnya daripada Aisyah r.a, beliau berkata: "Pada suatu malam, aku kehilangan Rasulullah maka aku pun keluar mencarinya dan aku menemui Baginda SAW di Baqi' sedang mendongakkan kepalanya ke langit. Maka Baginda SAW bersabda, "Adakah kamu takut Allah dan Rasul-Nya menzalimimu?" Aisyah berkata: Aku berkata, "Bukan begitu, wahai Rasulullah! Aku cuma menyangka kamu mendatangi isteri-isterimu yang lain". Baginda SAW bersabda, "Sesungguhnya Allah SAW turun (menurunkan rahmat atau perintah-Nya) ke langit dunia pada malam nisfu Syaaban, maka Dia mengampunkan dosa-dosa hamba-Nya lebih banyak daripada bilangan bulu kambing Bani Kilab".

Al Dar Qutni telah meriwayatkan juga hadis Bakar ibn Sahl daripada Hisyam ibn 'Urwah daripada bapanya, daripada Aisyah r.a: "Malam Nisfu Syaaban adalah malam giliranku bersama Rasulullah SAW. Pada malam itu, Rasulullah SAW bermalam di sisiku. Tatkala tengah malam, aku kehilangan Baginda SAW dari alas tempat tidurku. Demi Allah! Alas kain tempat tidurku itu bukanlah kain bulu yang ditenun dengan sutera, atau kapas". Aisyah ditanya, "kain apakah itu?" Jawab Aisyah, "Ia adalah kain bulu dan isinya daripada bulu unta. Maka aku mencarinya di bilik-bilik isterinya yang lain tetapi aku tidak menemuinya. Lalu aku kembali semula ke bilikku, dan aku mendapati Baginda SAW seperti sehelai baju yang jatuh ke tanah sedang sujud dan Baginda SAW menyebut di dalam sujudnya: "Telah sujud kepada-Mu jasad dan wajahku, telah beriman denganMu kalbuku. Inilah tanganku dan jenayah ke atas diriku yang telah aku lakukan dengannya. Wahai Tuhan Yang Maha Besar yang diharapkan oleh segala yang besar! Ampunilah dosaku yang besar. Telah sujudlah wajahku kepada Allah yang menciptakannya, membentukkan rupa parasnya, memberikan pendengaran dan penglihatannya".

Kemudian Baginda SAW mengangkat kepalanya dan kembali sujud lalu membaca: "Aku memohon perlindungan dengan keredaan-Mu daripada kemurkaan-Mu, dengan keampunan-Mu daripada balasan-Mu, dengan-Mu daripada azab-Mu. Tidak terhitung pujian ke atas-Mu, Engkau adalah sebagaimana pujian-Mu ke atas Zat-Mu. Aku berkata sebagaimana yang pernah dikatakan oleh saudaraku, Daud a.s: "Aku menyembam mukaku ke tanah bagi Tuanku dan berhaklah baginya sujud kepada-Nya".

Kemudian Baginda SAW mengangkat wajahnya dan berdoa: "Ya Allah! Kurniakanlah kepadaku hati yang bertakwa, suci bersih, tidak kufur dan tidak celaka".

Aku mendengar Baginda SAW membaca dalam sujudnya: "Aku memohon perlindungan dengan keampunan-Mu dari balasan azab-Mu dan aku memohon perlindungan dengan keredaan-Mu daripada kemurkaan-Mu, aku memohon perlindungan dengan-Mu daripada azab-Mu. Sungguh besar Zat-Mu yang tidak terhitung pujiannya ke atas-Mu, Engkau adalah sebagaimana pujian-Mu ke atas Zat-Mu".

Solat tasbih

Itulah suatu gambaran bagaimana Nabi kita SAW begitu menghayati dan memuliakan malam nisfu Syaaban. Sunnah baginda ini telah menyuntik inspirasi kepada para pemuka ulama umat ini untuk turut menghidupkan malam tersebut.

Selain itu, kita juga dianjurkan agar menghidupkan malam nisfu Syaaban dengan solat tasbih. Menerusi hadis yang panjang itu, Rasulullah SAW menyatakan bahawa solat tasbih adalah antara 10 perkara yang jika dilakukan akan mengampunkan dosa yang awal dan yang akhir, yang lama dan yang baru, yang tersalah dan disengajakan, yang kecil mahupun besar malah, yang dilakukan secara sembunyi atau terang-terangan.

Malah baginda SAW turut menyarankan agar kita menunaikan solat tasbih setiap hari, seminggu sekali, sebulan sekali, setahun sekali atau setidak-tidaknya seumur hidup sekali.

Menurut Sheikh Soleh al-Jaafari al-Azhari, mantan Imam Besar dan tenaga pengajar di Masjid al-Azhar, malam tersebut juga boleh dihidupkan dengan pelbagai jenis ibadah lain untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT seperti solat, membaca al-Quran, berzikir dan berselawat ke atas Nabi SAW.

Namun Sheikh Salim al-Sanhuri al-Maliki lebih mengutamakan solat tasbih kerana galakan yang kuat daripada Nabi SAW kepada bapa saudaranya, al-Abbas r.a dan pahalanya yang amat besar.

Adalah amat tidak wajar jika kebiasaan sesetengah umat untuk menghidupkan malam tersebut dengan cara tertentu dijadikan pertikaian termasuk atas alasan cara tersebut tidak pernah dilakukan oleh Rasulullah SAW.

Oleh kerana galakan Nabi SAW itu umum sifatnya maka terserahlah kepada umat untuk memilih cara yang paling baik sesuai dengan kemampuan mereka. Tidak peliklah misalannya jika mereka memilih untuk membaca surah yasin pada malam itu kerana surah tersebut adalah yang paling mudah dibaca oleh kebanyakan orang dan pada masa yang sama adalah antara surah yang teristimewa dalam al-Quran.

Alasan bahawa Rasulullah SAW tidak melakukannya tidak semestinya menunjukkan ke atas pengharaman sesuatu kerana kaedah syariat ada al-Tarku la yuntiju Hukman yang bermaksud bahawa setiap perkara yang ditinggalkan oleh Nabi SAW tidak membawa implikasi hukum.

Oleh itu apa-apa yang tidak pernah dilakukan oleh Baginda SAW yang tidak bercanggah dengan syarak dan tidak disertai larangan daripada Baginda SAW, tidaklah menunjukkan pengharamannya.

Menerusi sekian banyak hadis dan athar yang merakamkan bagaimana Rasulullah SAW, para sahabat dan salafussoleh yang lain memburu peluang menghidupkan malam nisfu Syaaban dengan berdoa dan beribadat kepada Allah SWT, jelas kepada kita tentang keistimewaan dan kelebihan malam yang penuh berkat ini.

Bagi mereka yang telah ditaufiqkan menghidupkannya pada tahun ini, tahniah kita ucapkan dan semoga amalan mereka ditempatkan ditempat yang mulia di sisi Tuhan, rabbul jalil.

Bagi mereka yang ketinggalan atau tertinggal pada kali ini, wajarlah mereka merasa kesal dan menyesal di atas kelalaian mereka itu. Mungkin sahaja jika kekesalan mereka itu benar-benar jujur dan mendalam ia akan turut melayakkan mereka mendapatkan ganjaran seolah-olah mereka telah pun turut memuliakan malam tersebut.

Semoga kedua-dua kelompok ini akan dikira layak untuk memuliakan malam ini di tahun-tahun mendatang serta dipilih untuk menjadi calon-calon terbaik untuk lailatul qadar dan madrasah Ramadan yang bakal tiba. Amin ya rabbal alamin.

Monday, August 17, 2009

Winning Start

Monday, August 17, 2009
Man Utd 1-0 Birmingham

A first-half goal from Wayne Rooney proved to be enough for Manchester United to commence their Premier League campaign with victory over Birmingham City this afternoon.

The striker netted from close range just after the half-hour mark after his header had rebounded off of the post, and despite having a flurry of chances had to settle for a single goal win over the newly-promoted away side.

First Half

Manchester United as expected started strongly, as pushed Alex McLeish’s men back into their own territory. The former Rangers and Scotland boss set his side up in a rigid 4-5-1 formation, designed to frustrate and stifle their hosts, but United inevitably still managed to create opportunities.

Wayne Rooney, who appears to be revelling in his new central role, linked well with strike partner Dimitar Berbatov in the opening exchanges, and the Englishman crafted the first effort on goal, curling a beautiful shot towards Joe Hart’s top left hand corner, but the ‘keeper used all of his agility to tip the ball over the crossbar.

Nani and Valencia also had half chance inside the area as The Red Devils turned the screw, but Birmingham managed to weather the early storm, and began to look dangerous themselves.

James McFadden cut in from the left wing with intent, and with no challenge forthcoming from Jonny Evans, in for the injured Rio Ferdinand, McFadden curled a strike towards the corner but his radar was slightly off as the ball skidded past the post.

Sir Alex Ferguson would have been weary that his side generally start the season slowly, having drawn on the opening day in their previous two seasons, and as the match wore on there was a lack of fluency in their passing and movement as they hunted for that elusive opener.

But as Birmingham drifted deeper and deeper into their own territory, chances began to come. Nani flicked a poor effort over the bar from inside the area, when he perhaps should have did better, and moments later the Portuguese dropped a precision delivery onto the head of Wayne Rooney. His header crashed against the post, but landed straight back at the 23-year old’s feet, and he gleefully tapped home his 99th goal in the red of Manchester United.

The away side were not overwhelmed by falling behind, however. Cameron Jerome, deployed in the lone striking role, rocketed a shot toward goal that nicked the heel of Evans before whizzing centimetres wide of Foster’s right post. From the resulting corner, defender Franck Queudrue rose highest and looked for all the world to have levelled, but Patrice Evra showed all of his athleticism to nod the ball off the line, denying a certain goal.

But the champions created the last goalmouth incident of the half, and should have doubled their advantage. The enterprising Evra broke into the area on the goal-line, slipping the ball perfectly in the path of Darren Fletcher, but the midfielder skewed his effort woefully wide with the goal at his mercy.

Second Half

Fletcher’s miss meant that Birmingham retained hope of fashioning a route back into the match, and throughout the second half they gave Ben Foster a number of unsure moments. McFadden drilled in a low shot from the edge of the area, while Irish midfielder Keith Fahey fired a speculative strike agonisingly wide of the upright.

United had their chances too, however. Rooney was in mercurial form, and at the heart of everything positive in his side’s display. He almost hit a goal of the season contender, lashing a volley goalwards, only for Hart to once again deny him. Berbatov had a header cleared off the line as the Red Devils strived to put the game out of sight.

But Birmingham introduced record signing Christian Benitez, and the Ecuador international almost became an instant hero. He sold John O’Shea a dummy inside the area but attempted to place his shot into the corner and Foster brilliantly tipped the ball to safety.

Manchester United were shaken by almost surrendering their lead, but try as they might they could not find that clinching goal. Excellent work from Giggs created an opening for Rooney, but he could only glance his header wide of the post.

Michael Owen arrived for the final fifteen minutes, and was given a dream chance to open his competitive account for United, but could not place his shot past the outstretched leg of Hart, who made another excellent stop.

In the end though United settled for the 1-0 win, and while their performance was hardly vintage it represents a winning start for Sir Alex Ferguson's side in the defence of their title.

Others result

Aston Villa 0-2 Wigan
Blackburn 0-2 Man City
Bolton 0-1 Sunderland
Chelsea 2-1 Hull City
Everton 1-6 Arsenal
Man Utd 1-0 Birmingham
Portsmouth 0-1 Fulham
Stoke City 2-0 Burnley
Tottenham 2-1 Liverpool
Wolves 0-2 West Ham

Sunday, August 16, 2009

Back from BAD week

Sunday, August 16, 2009

akhirnye dpt juga aku kembali dr minggu yg begitu buruk dlm hidupku... mmng sedih sekali... first bad things & realy bad ialah aku demam panas... suhu badan memcecah 39'C, suspek H1N1... time tu, ya Allah bertapa seksanya aku... disebabkan demam nie lah aku x dpt g convo kt cyber... sory kwn2 coz x dpt jmpa korng smua time convo... dh la mlm sblom aku kena demam panas nie man utd pn kalah dgn chelsea community shield, nsb baik laa kalah panalti, huhu... ape2 pn, insyaAllah ade hikmah disebalik dugaan2 ini... bila time sakit mcm nie br la kite nk igt Allah, so mngkn dgn demam ni aku x lupa pada-Nya... now, aku dh ade kt melaka n aku kena cover byk bnda time aku cuti hr tu... + let the battle beggin!! glory glory Man Utd...... adios...